Maak kennis met ons team

Met drie therapeuten in huis hebben wij altijd de geschikte therapeut voor jou, is er op korte termijn een afspraak mogelijk en hebben wij regelmatig onderling overleg voor de best mogelijke zorg.

vlnr Silke van Niel, Veerle Koenen en Cindy Maes

Het team stelt zich voor:

Cindy Maes

Cindy is sinds 2010 de oprichtster en praktijkhoudster van Stemzorg. Haar droom was om logopedist te worden en een praktijk te voeren die zich volledig richt op stem-, zang-, adem- en keelklachten. Deze droom is inmiddels werkelijkheid, met een team wat nu bestaat uit 3 behandelend therapeuten. 

Cindy is als logopedist nooit uitgeleerd, en blijft zich regelmatig bijscholen rondom relevante behandelmogelijkheden en -technieken. Cindy durft verder te kijken dan alleen de logopedische technieken, en gaat ze samen met jou kijken waar je klachten vandaan komen en welke behandeling op dit moment voor jou het beste past. Graag behandelt ze een korte periode intensief, waarin je zelf actief betrokken wordt bij je behandeling. Duidelijk, open en eerlijk.

Naast logopedist is Cindy ook energetisch therapeut en begeleidt familieopstellingen. Haar passie is om deze kennis toe te passen in de logopedische behandeling om zo juist in de verdieping te komen in plaats van alleen symptomen behandelen.

Cindy is aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Silke van Niel

Silke werkt inmiddels 4 jaar met liefde en passie binnen Stemzorg. Daarnaast heeft ze haar eigen praktijk Vocal Fit Logopedie gevestigd in Budel waar ze uitsluitend adem-, stem-, en keelklachten behandeld. 

Voor Silke is het vak stem gespecialiseerde logopedie de ultieme combinatie vanuit haar passie voor zang en stem en de paramedische zorg. 

Binnen de stemtherapie kijkt Silke niet enkel naar de klacht, maar door de holistische visie wordt gekeken naar de cliënt in zijn totaliteit om het gewenste resultaat te bereiken. Hierbij wordt regelmatig nauw samengewerkt met zangcoaches, KNO-artsen, orofaciaal therapeuten of fysiotherapeuten om het traject te versterken. 

Als aanvulling geeft Silke ook Access Bars behandelingen, voor energiestroming en het ontladen van gedachten, gevoelens en spanningen.Naast de werkzaamheden in de praktijk, is Silke regelmatig in de theaters of op festivals te vinden om vocalisten in binnen- en buitenland vocaal te ondersteunen.

Silke is aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag

Veerle Koenen

Al van jongs af aan wist ik dat ik met mensen wilde werken op het gebied van muziek, zang en de spreekstem. Toen ik de opleiding tot logopedist zag, wist ik direct dat ik logopedist wilde worden! Tijdens deze studie komen alle gebieden van logopedie aan bod, maar het vakgebied ‘’stem’’ sprak mij direct het meeste aan. In 2018 ben ik afgestudeerd aan de HAN in Nijmegen.

Na mijn studie heb ik onder andere de cursus Manuele Facilitatie van de larynx mogen volgen, daarnaast liggen er nog veel mooie cursussen voor het behandelen van de stem in het verschiet. 

Je stem zegt veel over hoe je je voelt, hoe je je duidelijk wilt maken en wie jij bent. Ieder stemgeluid is anders, jouw stemgeluid is van jou. Ieder behandeltraject is dus ook anders en aangepast op jouw wensen en jouw stem.  Ik help je graag om jouw doelen hierin te bereiken. 

Naast het begeleiden van cliënten voor onder andere de zangstem, zing ik zelf ook graag en speel ik graag piano en ukelele. Binnen Stemzorg zal ik mijn vaardigheden op het gebied van de spreek-en zangstem verder mogen gaan ontwikkelen. Ik kijk er naar uit om met je te mogen werken!

Veerle is aanwezig op maandag en donderdag.