Maak kennis met ons team

Met drie therapeuten in huis hebben wij altijd de geschikte therapeut voor jou, is er op korte termijn een afspraak mogelijk en hebben wij regelmatig onderling overleg voor de best mogelijke zorg.

vlnr Silke van Niel, Veerle Berkenhagen-Koenen en Cindy Maes

Het team stelt zich voor:

Cindy Maes

Cindy is sinds 2010 de oprichtster en praktijkhoudster van Stemzorg. Haar droom was om logopedist te worden en een praktijk te voeren die zich volledig richt op stem-, zang-, adem- en keelklachten. Deze droom is inmiddels werkelijkheid, met een team wat nu bestaat uit 3 behandelend therapeuten. 

Cindy is als logopedist nooit uitgeleerd, en blijft zich regelmatig bijscholen rondom relevante behandelmogelijkheden en -technieken. Cindy durft verder te kijken dan alleen de logopedische technieken, en gaat ze samen met jou kijken waar je klachten vandaan komen en welke behandeling op dit moment voor jou het beste past. Graag behandelt ze een korte periode intensief, waarin je zelf actief betrokken wordt bij je behandeling. Duidelijk, open en eerlijk.

Naast logopedist is Cindy ook energetisch therapeut en begeleidt familieopstellingen. Haar passie is om deze kennis toe te passen in de logopedische behandeling om zo juist in de verdieping te komen in plaats van alleen symptomen behandelen.

Cindy gaat zich in het najaar van 2022 bijscholen op het gebied van slikklachten. Vaak is er een combinatie van stem- en slikklachten te zien, met name bij kanker in het hoofd- halsgebied. Op deze manier kan er bredere en meer complete zorg geboden worden.

Cindy is aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Silke van Niel

Silke werkt sinds 2016 met liefde en passie binnen Stemzorg. Daarnaast heeft ze haar eigen praktijk Vocal Fit Logopedie gevestigd in Budel waar ze uitsluitend adem-, stem-, en keelklachten behandeld. 

Voor Silke is het vak stem gespecialiseerde logopedie de ultieme combinatie vanuit haar passie voor zang en stem en de paramedische zorg. 

Binnen de stemtherapie kijkt Silke niet enkel naar de klacht, maar door de holistische visie wordt gekeken naar de cliënt in zijn totaliteit om het gewenste resultaat te bereiken. Hierbij wordt regelmatig nauw samengewerkt met zangcoaches, KNO-artsen, orofaciaal therapeuten of fysiotherapeuten om het traject te versterken. 

Als aanvulling geeft Silke ook Access Bars behandelingen, voor energiestroming en het ontladen van gedachten, gevoelens en spanningen.Naast de werkzaamheden in de praktijk, is Silke regelmatig in de theaters of op festivals te vinden om vocalisten in binnen- en buitenland vocaal te ondersteunen.

Silke is aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag

Veerle Berkenhagen-Koenen

Sinds 2020 versterkt Veerle het team van Stemzorg. Al tijdens de opleiding Logopedie is Veerle met name geinteresseerd in de stem, en na haar afstuderen in 2018 specialiseert ze in stem en keel zich door middel van bij- en nascholing.

 In haar behandeling heeft Veerle een holistische kijk, en is zich bewust van de kracht en kwetsbaarheid van de stem. Je stem zegt veel over hoe je je voelt, hoe je je duidelijk wil maken, en wie jij bent. Iedereen is anders, iedere stem is anders, en dus ieder behandeltraject. Veerle past haar behandeling aan op jou en jouw stem, om zo jouw wensen en doelen haalbaar en persoonlijk te maken.

Veerle heeft zich de afgelopen tijd ook verdiept in Oro-Myofunctionele Therapie (OMFT). Dit is een behandeling gericht op gewoontehandelingen of bewegingen die negatief zijn voor de gebitsstand, spreken, het gehoor en de algehele gezondheid doordat het evenwicht verstoord is tussen de spieren in de mond. Denk hierbij aan kaakklemmen, slaapapnoe, ademhalingsproblemen, kaakklachten, en nog veel meer.

Naast werken met stemmen van anderen, zingt Veerle zelf ook graag. Dit maakt dat zij ook haar eigen ervaring kan inzetten in het begeleiden van anderen met problemen rondom hun zangstem.

Veerle is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.