” Je stem zegt veel over hoe je je voelt, hoe je je duidelijk wilt maken en wie jij bent. Stemklachten vertellen ook iets over jouw verhaal”

Mensen die hun stem dagelijks moeten gebruiken, kunnen last krijgen van stemklachten. Denk hierbij aan een hese stem, stemvermoeidheid, brok-in-de-keel-gevoel, een pijnlijke en geïrriteerde keel of het verlies van mogelijkheden en controle over de stem.

Wanneer deze klachten langer aanhouden, kunnen de stemproblemen verergeren en lijkt werk of zingen (in een koor) zelfs onmogelijk. De stem herstelt moeilijker van belasting en de klachten komen sneller terug. Wanneer de stemklachten langer dan 3 weken aan blijven houden, adviseren wij om naar je huisarts te gaan voor een verwijzing naar de KNO-arts of logopedist.

Door middel van stemtherapie wordt er gekeken naar de manier van spreken, ademen en algehele spanning in het lichaam. De stemtechniek wordt geoptimaliseerd, zodat de stem kan herstellen en meer belasting aankan. Daarnaast wordt er gekeken hoe er met de nieuwe spreektechniek gesproken kan worden in de praktijk die voor jou van toepassing is. Wij werken met de allernieuwste technieken. Denk hierbij aan LaxVox (bubbelen) en Manuele Facilitatie van de Larynx (strottenhoofdmassage).