“Na mijn eerste behandeling ging het zingen weer bijna vanzelf. Mijn zangstem is helemaal hersteld.”

Wanneer er tijdens het zingen problemen optreden, wordt er al snel gedacht aan een zangdocent. Echter kun je bij Stemzorg ook veel leren over je zangstem. Wellicht ontstaan de problemen in je zangstem wel door het fout gebruik van je stem. Tijdens het spreken, ofwel door spanningsopbouw tijdens het zingen.

Bij Stemzorg is er tijdens het begeleiden van een zanger(es) altijd contact met de zangdocent. Dit om een zo goed mogelijke therapie te kunnen bieden. Zo staan de zangles en de logopedie elkaar niet in de weg, maar versterken ze elkaar juist .

Wij zijn toegankelijk voor elke zanger, met of zonder scholing, ervaring of ambities. De meeste stemklachten worden gezien bij koorzangers, beginnende zangers of zangers die niet of nauwelijks geschoold zijn (zangles hebben gehad). Wanneer de stemtechnieken geoptimaliseerd zijn, wordt er bijna altijd samen gezocht naar een zangdocent. Zo kan de stemtechniek nog verder ontwikkelen met een goede basis.


Zorg voor de professionele stem

Onze collega Silke van Niel heeft naast haar werk bij Stemzorg ook haar eigen bedrijf. Hierin coacht en behandelt ze professionele stemgebruikers op het gebied van stem en zang.
Ben jij een professioneel zanger en vraag je je af bij wie je het beste terecht kan komen?
Neem dan even contact met ons. We bespreken je wensen en adviseren welke praktijk jou het beste past.